Околу 140 Луксузни Автомобили Скапуваат на Складиште во Виетнам

Голем број на скапи и луксузни автомобили собираат прашина на складиште во градот Ханој во Виетнам.Локалните власти преку акција во 2013 година ги имаат запленето овие 140 скапи автомобили,каде е спречен канал за шверцување на овие автомобили.

Mercedes-Benz S- и G-Klasse, BMW 7er, Audi A8, A7, A6, Range Rover и Porsche Cayenne,  Ferrari F430 Spider и Scuderia, Maserati GranTurismo, Maybach, Rolls-Royce и Bentley Continental Flying Spur,се само дел од скапата колекција.

Властите во Ханој сеуште се немат изјаснето што ќе прават со овие луксузни автомобили.

Напишете коментар