Ода за Грчка-Песна Која Мора да ја Прочитате

Летото е време кога најголем број на Струмичани ќе заминат на одмор во Грција .Во прилог ви ја прикажуваме песната која  го опишува нашето секојдневие на доста сатиричен но вистинит начин. Автор на оваа песна е Симеон Смилков .

 

 

 

grcija

Ода за Грчка

У пет ќе станам

Автобусот да го фанам

За Грција ќе одам

у Дојран чадре да не бодам.

На Пастази ќе се испружам

иако многу пари дужам.

Фрапе ќе си порачам

На Фејсбук ќе го качам.

Гиро ќе апнам, море ќе видам

следниот пат у Раматаз ќе бидам.

Еднач у двете недели се иде

исто как цел одмор ќе ти се виде.

Напишете коментар