о.Ново Село- КУД Јане Сандански успешно ја Реализира Турнејата во Црна Гора

КУД “Јане Сандански” кои во периодот од 08 – 11 октомври настапуваа во Улцињ, Црна Гора успешно ја реализира турнејата, достојно претставувајќи ја Република Македонија и општина Ново Село помеѓу другите 10 земји учеснички на фестивалот. Членовите на КУД “Јане Сандански” се вратија задоволни од градот, со импресии од гостопримството и целокупната организација на домаќините на фестивалот.

Напишете коментар