Неделен Билтен СВР Струмица

НЕДЕЛЕН БИЛТЕН за период 10.08 – 16.08.2015 година

ПОКАРАКТЕРИСТИЧНИ КРАЖБИ . . . . . . . . . . . . . . 5

– Објекти на напад: куќа, стан, гаража, касарна

– Предмет на напад: пари, мобилен телефон, кујнски инвентар, накит,

– Пријавена материјална штета: 200.000,оо денари

НАРУШЕН ЈАВЕН РЕД И МИР. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8

– Нарушен ЈРМ со Физички напад . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
– Нарушен ЈРМ со дрско однесување. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3

СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ со потешки последици . . . . . . . . . 6

– причини : – неприлагодена брзина, невнимание на пешак

Повредени лица – 7
-со Телесни повреди – 6
возач – 2, сопатник – 1; пешак – 3
– со Тешки телесни повреди – 1
мотоциклист – 1

АКЦИСКИ КОНТРОЛИ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1

– контрола на возачите кои управуваат возила под дејство на алкохол . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1

– констатирани прекршоци . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Напишете коментар