Нападнете го Ракот со Природни Билки

Ракот е ужасна болест која уништува голем број на човечки животи.

Многу угледни научници, дури и добитници на Нобелова награда, тврдаат дека конвенционалниот начин на лекување на ракот е погрешен,но тие се во постојана борба со сопствениците на фармацевските компании, кои заради профит не сакат да му дадат значење на лечењето со природни билки,доколку го одобрат оваа, секако драстично ќе им се намали профитот од скапите лекови.

Лечењето со природни билки има и научна подлога.Големиот број на терапии всушност се сведуваат на воспаставување на природниот баланс на алкалната киселост која е 80-20, односно пх преметениот метаболистички процес,поради кој  и ракот исчезнува.

Конвенционалната медицина ракот го лечи на 3 начини и тоа со хируршки зафат,односно се отстранува ткивото каде се наоѓаат келиите на ракот, потоа со радиотерапија и зрачење или хемотерапија,која вклучува цитостати кои се многу скапи.

На жалост , оваа терапија и покрај тоа што ги уништува келиите на ракот, таа делува штетно врз човечкиот организам.

За некои лековите билки научно е докажано да го стопраат ширењето на келиите,посебно билките и овошјта кои го содржат витаминот Б17.

Лекувањето на рироден начин се сведува на употребата на природните билки кои имаат цитостатични својства кои ја чистат и зајакнуваат крвта и имунитетот.Покрај тоа, доста важна е исхраната која треба да се води по посебен режим на исхрана,

Напишете коментар