Најопасните Аеродроми за Слетување и Полетување

Иако авионскиот сообраќај се смета зе еден од најбезбедните, сето тоа е и статистички потврдено, сепак постојат неколку аеродроми ширум светот, кои се најопасни при полетување и слетување на авионите.
Опасноста е поради својата местоположба како и архитектонска градба.
Погледнете ја галеријата и самите проценете…

6.-Wellington-International-Airport-New-Zealand

8.-Qamdo-Bamda-Airport-Tibet

11.-Old-Mariscal-Sucre-International-Airport-Ecuador

13.-Lukla-Airport-Nepal

340

429

527

627

917

1019

1101

SONY DSC
SONY DSC

2100

Напишете коментар