Мобилно кино во Прилеп, Крива Паланка, Охрид и Струмица

Дистрибутерската куќа МЦФ МКД од Скопје во рамки на проектот „Мобилно 3Д кино“  ја отвара новата сезона.
59392803-b8e1-46b5-921e-f8664a038494

Покрај Скопје, Битола и Кавадарци отсега и другите градови во Македонија ќе се најдат на мапата на најновите филмски остварувања благодарение на дистрибутерската куќа МЦФ МКД.

Во рамки на проектот формирана е мрежа од кино сали низ Македонија во соработка со Центрите за култура од  Прилеп, Крива Паланка,  Охрид, Струмица. Мобилна екипа во редовни временски интервали ќе ги прикажува најновите 3Ди 2Д филмски остварувања, како и филмски ревии, фестивали итн, информираат од МЦФ МКД.

Цената на влезниците ќе изнесува 150 денари за 2Д проекции и 200 денари за 3Д проекции.

18.03.2016
НУ Центар за култура, Крива Паланка

Кунг Фу Панда 3 во  3D – 17:00 ч./ влез 200 ден.
Детето на Злото – 19:00 ч./влез 150 ден.
Дедпул- 21:15 ч / влез 200 ден.
19.03.2016
Кино Мис Стон
Кунг Фу Панда 3 во  3D – 17:00 ч./ влез 200 ден.
Новите авантури на Аладин – 19:00 ч./влез 150 ден.
Дедпул- 21:15 ч / влез 200 ден.
25.03.2016
НУ Центар за култура „Антон Панов“ – Струмица
Кунг Фу Панда 3 во  3D – 17:00 ч./ влез 200 ден.
Детето на Злото – 19:00 ч./влез 150 ден.
Дедпул- 21:15 ч / влез 200 ден
26,03.2016
НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид
Кунг Фу Панда 3 во  3D – 17:00 ч./ влез 200 ден.
Детето на Злото – 19:00 ч./влез 150 ден.
Дедпул- 21:15 ч / влез 200 ден

Напишете коментар