Димитар Бајрактаров од СОУ „Јане Сандански“ го освои првото место на државниот натпревар по програмирање

Со освоени 414 поени ученикот Димитар Бајрактаров од средното општинско училиште „Јане Сандански“ од Струмица го освои првото место на државниот натпревар по програмирање од областа на информатиката. На натпреварот кој што викендот се одржа на ФИНКИ во Скопје учествуваа 110 ученици од целата држава. Со освојувањето на првата награда Бајрактаров ќе учествува на олимпијадата која што ќе се одржи за две недели.

 

Напишете коментар