Младите Волонтери на Црвен Крст со Флаери Против Топлото Време

Клубот на млади волонтери при Црвен крст Струмица и покрај многу високите температури вршеше организирано делење на флаери и усмени совети на Струмичани по повод топлотниот бран што ја опфати периодов земјава.Младите беа излезени на терен вршеа превентивна заштита и го информираа населението како да се заштити од високите температури и што да превземе . Акцијата ке се повторува во текот на леттниот период уште неколку пати со што се надеваме дека како организација ке делуваме превенитивно на локалното население да има убаво и безбедно лето.

Напишете коментар