Млад Палестинец Измисли Медицинска Нараквица

Муаз Амир од Палестина,измисли медицинска нараквица која ја следи здраствената сосотјба на луѓето.

Медицинската нараквица откако ќе се поврзе со апликација на паметните телефони,може да ја следи состојбата на децата,на децата со посебни потреби и на старите луѓе.

Јас измислив алатка која ќе ја користат децата,луѓето со посебни потреби и старите и болни луѓе.Оваа нараквица откако ќе се поврзе со апликацијата на паметниот телефон,ќе може секојдневно да се следи физиолошката и здраствената состојба на децата и постарите луѓе,истовремно со неа ќе може да се пронајдат децата во случај да се изгубени,вели младиот Амир.

Оваа медицинска нараквица има повеќе уреди со кои се праќаат сигнали доколку лицито што ја носи има потреба од помош или му се слошило.Младиот Амир се надева дека во следните 10 година оваа нараквица ќе допре до секој на целата земјина топка.

Извор-Al Jazeera

Напишете коментар