Маестрална Изведба на Васил Зафирчев на Дневникот на Хулиганот

На вториот ден од Струмица Опен Фестивал,во амфитеатарот се одигра буто перфомансот Дневникот на Хулиганот од Сашо Димоски,а во маестрална изведба на актерот Васил Зафирчеф.

Се работи за перформанс во кој нема конвенционална форма нити режија туку креативна визуелизација на одредена тема.


„Дневникот на хулиганот“ е првата книга на овие простори која преку ваков мултимедијален проект ја доживеа својата промоција пред целата македонска јавност
Оваа е мултимедијален проект во продукција на АРТ Маркетинг.

Напишете коментар