ЈП „Паркиралишта Струмица“ со промотивна кампања за подобрување на безбедноста во сообраќајот

Започнувајки од денеска па во следните неколку денови, јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ ќе спроведе промотивна кампања за паркирање чија цел е подигање на свеста и подобрување на безбедноста на сообраќајот во мирување.
Заради зголемената фреквенција на возила во централното градско подрачје особено во летниот период и во деновите на летните одмори од ЈП „Паркиралишта Струмица” апелираат за почитување на сообраќајната сигнализација и користење на јавните паркинг простори согласно поставената сигнализација и хоризонтална и вертикална, со единствена цел – повеќе паркинг место за сите.
13606751_1019303244789772_6649750272942145415_n

13619896_1019303238123106_5760553428001417623_n

13620370_1019303241456439_1469853188101989289_n

Напишете коментар