Игралиштето во Пиперево се подготвува за почетокот на турнирот Ч`крче

Јавното комунално претпријатие „Турија“ Василево ангажирано од општина Василево го подготвува повеќенаменското игралиште во населеното место Пиперево за утрешниот почеток на меморијалниот турнир во мал фудбал Ч`крче.

Нови мрежи, нови држачи за мрежите и рефлекторите како и нови рефлектори се поставуваат, со цел обезбедување на оптимални услови за одржување на турнирот.

Турнирот, традиционално, во чест и спомен на Славе Стојанов од Пиперево го организираат неговите пријатели и семејството.

Главен покровител на турнирот е општина Василево.

igraliste1

igraliste-2

igraliste-3

igraliste-Piperevo-568x300

Напишете коментар