Европски Ден на Одбојката во Струмица

Во организација на Одбојкарската Федерација на Македонија и Европската Федерација во соработка со одбојкарските клубови од Струмица и поблискиот регион се одржува целодневен натпревар во одбојка , со што се одбележува Европскиот ден на Одбојката.

На овај настан ќе учествува повеќе екипи и тоа од различни категории како пионери, пионерки, кадети, кадетки, младинци и младинки и сениори, од одбојакрските клубови од Струмица, Сушево, Радовиш и Подареш како и Валандово.

Според Тони Караколев со овие натпревари ќе се афирмира Одбојкарскиот спорт во Македонија. Струмица се покажа како нај одбојкарски град бидејќи учествува со преку 10 екипи.

 

Напишете коментар