Елена Јанева ја Воодушеви Струмичката Публика

Синоќа младата пијанистка Елена Јанева го одржа својот солистички концерт во салата НУЦК Антон Панов.

Елена Јанева е ученичка во ДМУЦ Сергеј Михајлов во класата на проф.м-р Марија Максимова.

На концертот,  присутните гости во полната сала на Домот на Културата , имаа можност да слушнат дела од познатите музички композитори BACH, MOZART, SATIE , LISZT ,CHOPIN WARREN , DEBUSSY , SARASATE , KHACHATURIAN.

899140_1013779311989033_1254923640_o - Copy 899140_1013779311989033_1254923640_o 11642006_1013779291989035_985778077_o - Copy 11642016_1013779308655700_719778653_o - Copy 11655664_1013788928654738_880956312_o - Copy 11658885_1013779271989037_1423520181_o - Copy 11659145_1013779265322371_1234200627_o 11659995_1013779278655703_379727384_o - Copy 11660048_1013788951988069_985132863_o (1) 11660325_1013788958654735_671940256_o - Copy 11660378_1013779295322368_90832607_o 11660432_1013779275322370_759735_o 11664076_1013779288655702_1433215331_o 11664842_1013779078655723_244921120_o 11664864_1013788955321402_208573734_o

Гости на концертот на Јанева беа нејзините сооученици Верица Ајтовска , Стефан Дичов , Стефанија Тегова .

Фото Сречко Гунчев

Напишете коментар