Црвен Крст- „ПХВ Поезија од интеркултирна димензија“

„ПХВ Поезија од интеркултирна димензија“ така клубот на млади при Црвен крст Струмица го нарече поетското читанје кое се организира на 24 Септември во ДОМ на АРМ во Струмица со почеток од 13 часот на кој присутни беа околу 130 ученици од средните училишта да го проследат целиот настан.
Се читаше македонска поезија од македонски поети, беа изговорени цитати за хуманоста на турски, англиски, шведски, руски, германски и шпански јазик со што го промовиравме интеркултурниот и мегуетничкиот соживот.
На публиката им беа презентирани проектите од оваа година кои беа спроведени во Струмица. А на наше изненадување се појавија и поети од публиката ученици претставници на СОУ Никола Карев кои читаа своја поезија како и поезија на наша волонтерка која исто така не изненади со својата муза но храброст да ја прочита истата собра нејзина најдобра другарка .

Напишете коментар