Часот на Планетата и во Струмица, светилките ќе се исклучат на 19 март

КЛУБОТ НА МЛАДИ ВОЛОНТЕРИ ПРИ ЦРВЕН КРСТ СТРУМИЦА И ОВАА ГОДИНА АКТИВНО СЕ ВКЛУЧУВААТ И ОРГАНИЗАЦИОНО И АКЦИОНО ВО ГЛОБАЛНОТО ЕКОЛОШКО ДВИЖЕЊЕ АКЦИЈАТА ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА .НА 19 МАРТ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА 2016 ВО 20 ЧАСОТ И 30 МИНУТИ ПО ЛОКАЛНО ВРЕМЕ КОГА ВО МРАК КЕ ПОТОНАТ 7000 ГРАДОВИ НИЗ 170 ДРЖАВИ ШИРУМ СВЕТОТ. МАКЕДОНИЈА ПО СЕДМИ ПАТ СЕ ВКЛУЧУВА ВО ОВАА АКЦИЈА . МОТОТО ГОДИНАВА Е ЗАБЛЕСКАЈ СВЕТЛИНА НА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ. ВЕ ПОКАНУВАМЕ ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ ВО ОВАА ГЛОБАЛНА АКЦИЈА ОД СВЕТСКИ РАЗМЕР.12031997_1148815528491741_632557453946133319_n

Напишете коментар