Здружението Хорти Еко присуствуваше на земјоделскиот саем Агротика

Група од 180 фармери во организација на Група од 180 фармери во организација на Здружението Хорти Еко, Струмица, на 30.01.2016 (сабота) присуствуваа на 26-от по ред Меѓународен саем за земјоделство – Агротика 2016 во Солун, Грција. На саемот земјоделците имаа можност да се запознаат со новите технологии кои се применуваат во земјоделството, а беа презентирани и најновите светски достигнувања во делот на земјоделска механизација, опрема и репроматеријали.Целта на саемската посета беше да се разменат искуства и идеи, да се види практичната примена на новите техники и технологии во аграрот како и нивно поттикнување и примена кај нас, остварување на бизнис средби, реплицирање на иновативни начини на производство.


На ваков начин се поттикнува заедничкото планирање и донесување на одлуки за примена на напреднати технологии се со една цел намалување на трошоците на производство и зголемување на рентабилноста на македонските фармери.
Здружението Хорти Еко, Струмица продолжува и понатаму да организира посети на саеми и манифестации во регионот
, Струмица, на 30.01.2016 (сабота) присуствуваа на 26-от по ред Меѓународен саем за земјоделство – Агротика 2016 во Солун, Грција. На саемот земјоделците имаа можност да се запознаат со новите технологии кои се применуваат во земјоделството, а беа

презентирани и најновите светски достигнувања во делот на земјоделска механизација, опрема и репроматеријали.Целта на саемската посета беше да се разменат искуства и идеи, да се види практичната примена на новите техники и технологии во аграрот како и нивно поттикнување и примена кај нас, остварување на бизнис средби, реплицирање на иновативни начини на производство.


На ваков начин се поттикнува заедничкото планирање и донесување на одлуки за примена на напреднати технологии се со една цел намалување на трошоците на производство и зголемување на рентабилноста на македонските фармери.
Здружението Хорти Еко, Струмица продолжува и понатаму да организира посети на саеми и манифестации во регионот

Напишете коментар