Започна исплата на субвенции за 16.000 земјоделци

Државата денеска треба да исплати нова тура субвенции во износ од 8,5 милиони евра. Како што најави премиерот Никола Груевски вчера, ќе бидат опфатени 16.000 земјоделци

Средствата се наменети за 6.000 млекопроизводители и 10.000 се од делот поледелство.

Исплатата треба да заврши за две до три недели.

Напишете коментар