Второ Прскање против Комарци во о.Босилово

Во сабота на 08.08.2015 година во утринските часови во општина Босилово преку специјализирана авио-компанија ќе се спроведе по втор пат авионско прскање против комарци.

Се предупредуваат сопствениците на пчелни семејства (пчеларите) да преземат соодветни мерки за заштита односно затварање на пчелите за време на прскањето и во периодот од
4 – 5 часа по прскањето.

Напишете коментар