Волонтерите од ОО Црвен Крст во посета на КПУ Затвор Струмица

Волонтерите во ОО Црвен крст Струмица имајќи во предвид дека мали совети за заштита од тропските горештини понекогаш може и живот да спасат и овој пат не ги заборавија осудените лица. Во средата младите хуманитарци поделија флаери и шишенца ладна вода на осудените во КПУ Затвор Струмица со пораки за подобро утре, а воедно се запознаа со начинот на работа на установата.

Напишете коментар