Успешно реализирана крводарителска акција во о.Босилово

Денес во просториите на младинскиот едукативен центар во с.Босилово во организација на Црвен Крст – Струмица и Заводот за трансфузиологија се одржа редовна крводарителска акција за граѓаните од општина Босилово.
Хуманоста овојпат ја покажаа околу 25 крводарители.
Општина Босилово ќе продолжи со организацијата на вакви хуманитарни акции и во наредниот период.

Напишете коментар