Театарска претстава „И јас сум птица,,

Театарската претстава „И јас сум птица“ е резултат од проектот „Драмско куклено студио ДУМОН“ кој оваа година беше посветен на ранливите групи. Преку работилници за ФОРУМ театар учесниците актери имаа можност да стекнат знаења за театарот, другите и себеси. Вклучувањето на ранливите групи во културно уметничкиот живот во заедницата ќе имаме можност да го видиме на дело!

Повелете во
НУЦК „Антон Панов“ на
29 и 30 Октомври 2016 година
од 19:00 часот на Камерна сцена !!!
цена на билет: 100 денари
Собраните средства од билети и донаторската кутија на влезот од салата ќе бидат донирани во хуманитарни цели!!!

Режија: Јасмина Вучкова

Играат:
Игор Постолов, Анастасија Јовева,Иле Гичев, Ѓурѓица Илиева
Мифтар Рустемов, Кика Павлова, Славе Котески,
Андреј Стојанов, Зоран Цикалов, Александар Кирчанов
Јован Темелкоски

со гостинот Трајче Ѓеоргиев

и членовите на Здружение „Порака“:
Лидија Тилева, Стефанија Туџарова, Саве Маглешева,
Трајче Велков, Николинка Карјанова, Миле Сачевски,
Илинче Стојменова

Фотографија за плакат: Столе Ангелов
Плакат: Марјан Ѕин

Реализирано од Здружение МАНА Струмица
Финансирано од Општина Струмица
Партнери: НУЦК „Антон Панов“ Струмица
Црвен Крст Струмица

Напишете коментар