Состанок на Локалниот совет за превенција на општина Босилово

Вчера во просториите на ООУ „Гоце Делчев“ – Босилово се одржа состанок на Локалниот совет за превенција на општина Босилово.

На состанокот беше промовиран проектот на Министерството за внатрешни работи на РМ „Мобилен систем за снимање со камери„.

Исто така посебно внимание на состанокот се посвети на опасноста од летните пожари и нивната превенција.

Напишете коментар