Семките од Грозје, Поефикасни од Хемотерапија

Семките од грозјето или поточно екстратот кој се добива он нив има 10 пати поефикасно делување во борба против ракот отколку самата хемотерапија.

Во истражувањата кои неодамна се извршија во Колорадо во центарот за истражување на рак , се докажа дека екстратот од семките ги спречува ќелиите на ракот и ги уништува.

Само 150-200 мг од овој екстрат може да делува превентивно против ракот на дебелото црево.

 

Напишете коментар