Противпожарната единица на Струмица во посета на ООУ „Маршал Тито“ во Муртино

Во основното општинско училиште „Маршал Тито“ во населеното место Муртино се одржа предавање на тема „Противпожарна заштита од природни непогоди и безбедност од најразлични непогоди“ од претставници на Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица. На предавањето учествуваа ученици од 6-то до 9-то одделение и сите предметни наставници. Учениците беа запознати со улогата на противпожарната единица, нејзината организација и делување, постапката при одредени ситуации, употребата на противпожарен апарат и најразлични ситуации кои може да предизвикаат пожар и други несреќи.

Напишете коментар