Промоција на Безмалку од Вања Изова Велева

Богатото творештво на авторката Вања Изова Велева срочено  во стихозбирката Безмалку, синоќа беше промовирано пред присутните гости во домот на АРМ.

Промоцијата беше заокружување на 22 годишното активно творење на Велева, како и нејзиното 20 годишно членство во друштвото на писателите на Македонија.

Преку видео презентација од досегашните промоции госитите имаа можност да проследат дел од песните пишувани во изминатиот период.

Промотори на оваа стихозбирка беа Трајче Кацаров и Христо Петрески.

Напишете коментар