Пролетна Офанзива 27.05.2016

Денес на спомен обележјето во Општина Ново Село, во близина на Ново Коњарево во чест на Пролетната офанзива која траела од 24ти април до 19ти jуни 1944 година, со пригодна свеченост се одбележи 72 годишнина. По овој повод цвеќе положија: Претставници од општина Ново Село на чело со градоначалникот г-дин Блажо Велков, Здружението на пензионери од општина Ново Село, ПОУ Св.Климент Охридски, ОУ Мануш Турновски, Општински сојуз на борци продолжувачи – Струмица а најмладите – учениците од ОУ Мануш Турновски положија цвеке и изведоа пригодна програма

Напишете коментар