Продолжуваат успесите на Драгана Костова, прва награда по пијано во Србија

На 25.04.2017 година во градот Уб,во република Србија се оддржа 15 тиот интернационален фестивал по пијано.
На овој фетивал по ијано зеде учество и Драгана Костова,под менторство на професорката Ана Цунева.
Драгана Костова ја освои првата награда.


Тоа е доказ дека секој вложен труд се наградува. Подготовките биле неколку месеци.Ученичката и професорката вложија многу труд кој еве на крајот беше награден и со прва награда.
Инаку Драгана Костова е ученичка во 6 то одделение во ООУ.Никола Вапцаров-Струмица.Драгана занае да каже,,додека ги свирам композициите н пијаното се одморам од обврските во училиштето.
Пијаното е мој другар,кој не молчи туку зборува. Да се работи со елан, значи да се чекори кон нови победи.
Честитки за Драгана Костова и нејзината наставничка Ана Цунева, им поскауваме успех за во иднина.
Оваа е уште еден доказ дека музичкото училиште Боро Џони е расадник на млади музички таленти….

Напишете коментар