Продаден Најскапиот Часовник во Светот

На аукција во Женева беше продаден најскапиот часовник во светот.

Станува збор за единствениот примерок од моделот Patek Philippe, кој беше продаден за 6,75 милиони евра, сума за 10 пати повеќе од почетната цена.

Станува збор за добротворна акција, која во овој случај беше наменета за испитувања на ретката болест на мускулната дисторфија. На ваквите аукции се изложени ретки часовници од повеќе модели.

Напишете коментар