Пријавувањето за Богојавленскиот Крст е до 18 Јануари

На Богојавление 19.01 во осветените води на Градски Базент Аквариус во 12 часот ќе биде спуштен Светиот Крст. Кандидатите кои сакат да учествуват во спуштањето и фаќањето на Светиот Крст да се пријават најдоцна до 18.01 во просториите на Црквата Свети Кирил и Методиј. Кандидатите да бидат праволавни христијани, крстени и граѓани на Струмица.

Возраст до 33 години

Напишете коментар