Преку 200 трактори ги блокира улиците во градот, штрајк за ниските откупни цени

Немањето откуп, ниските откупни цени, увозот на зеленчук од Албанија, Грција и Турција, незаинтересираноста на Владата да ги решава проблемите со пласманот. Тоа беа причините што на празник Св. Кирил и Методиј се крена струмичките земјоделци на протест и тоа со трактори и придружна земјоделска механизација. Мирниот протест започна во селото Куклиш кој се смета за најголем производител на зеленчук во струмичко. Од таму со вклучени сирени цел час возеа по струмичките улици со цел да се алармира Владата конечно сериозно да се зафати со решавање на аграрните проблеми.
Повеќе на http://kanalvis.com/?p=3661

Напишете коментар