Помош од општина Василево за настраданите од невремето

Денес, на вонредна седница, Советот на општина Василево донесе одлука за доделување финансиска помош во висина од 100 000 денари за настраданите од невремето што го погоди Скопје и околината на 06 август.

„Сочувствуваме со граѓаните кои беа погодени од невремето и како општина доделувајќи ги овие финансиски средства сакаме да ја изразиме нашата хуманост и солидарност и да им помогнеме на граѓаните кои беа погодени од страшната природна катастрофа, рече градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов како предлагач на одлуката.

Стојанов воедно упати апел до граѓаните на општина Василево доколку се во можност да ја покажат својата хуманост на дело и со сопствени донации да им помогнат на настраданите.

Напишете коментар