Петта Традиционална Вечер на Македонскиот Афоризам

На 26.11 (четврток) со почеток во 19:00 часот во НУЦК „Антон Панов“ ќе се одржи петта традиционална вечер на македонскиот афоризам. Кратки, збиени и мудро искажани мисли, најчесто сатирични, ќе ве натераат да се насмеете, но и да се замислите заради нивната автентичност, вистинитост и реалност.

Учесници на настанот се:

Љупка Цветанова, Штип

Атанас Крлевски, Велес

Ристо Филчевски, Струмица

Димитар Илиев Вилазорски, Велес

Ацо Ѓоргиев, Струмица

Напишете коментар