Отворена изложбата „Од очите на ангелот“ на Новица Трајковски

Синоќа во НУКЦ „Антон Панов“ беше отворена изложбата на Новица Трајковски под наслов „Од очите на ангелот,,
Аворот Новица Трајковски истакна дека на оваа изложба работел околу 10 години и се радуваа што конечно е завршена.
Очите на Ангелот е збирка од 33 слики, 33 како симболика од животот на Господ Исус Христос,и е работена на тематика од стариот завет како и од евангелистите и позначајните светители кои се празнуваат на територијата на нашата држава.
13350459_1206075042778621_1101524479132381266_o

13416759_1206075129445279_8149089857667028596_o

13418547_1206075292778596_6650905051002941137_o

Напишете коментар