ООУ Гоце Делчев од Василево и оваа година со инвентивна маска

Основното училиште Гоце Делчев од Василево повеќе од еден месец работат на овогодинешнта маска за Струмичкиот Карневал. Зад оваа училиште во изминаттите години се нанижија доста награди и инвентивни маски.

Тие беа кенгури кокошки, мињони а годинава на струмичкиот каренвал ќе бидат пудлици.

Професорите заедно со учениците макотрпно работат на изработката на маските како и на самата кореографија, околу 5о тина дечиња ке продефелираат на овогодинешното издание на струмичкиот карневал.

Од училиштето изјавија дека се надеваат и оваа година да остават впечаток со нивниот настап а не ја кријат и желбата да се закитат со награда.

 

Напишете коментар