Одбележан патрониот празник на ООУ „Сандо Масев“

Учениците и вработените во основното општинско училиште „Сандо Масев“ во Струмица, денеска, го одбележаа патрониот празник, а по повод 74-годишнината од смртта на првоборецот Сандо Масев. Пред спомен бистата во училишниот двор беше положено свежо цвеќе, а беше изведена и богата програма во чест на патронот.

Напишете коментар