НУЦК.Антон Панов вечерва ќе го одбелижи Светскиот ден на театарот

Денеска е Светскиот ден на театарот, НУЦК.Антон Панов ќе се вклучи кон одележувањето со неколку настани и тоа.

Со почеток во 19 часот ќе биде промовирана и книгата раскази насловена како „Патникот“ посветена на Васил Шишков на критичарот Борче Грозданов.

Потоа во 20.00 часот ќе биде прочитана светската и македонската порака по повод светскиот ден на театарот.

Исто така во 20.00 часот убителите на театарската уметност ќе можаат да ја проследат претставата Народен Пратеник.

 

Напишете коментар