Нови награди по информатика во програмирање- СОУ Јане Сандански

На 28.02 се одржа регионален натпревар по информатика во програмирање, каде нашето училиште зеде учество со своја екипа и постигна забележителни резултати.

11096715_810255385690124_846221950_n

Ученикот Димитар Бајрактаров од III година го освои првото место, а учениците Ѓорги Каламерников и Никола Тошев од IV година беа пофалени за своето учество. Тројцата ученици се пласираа за државниот натпревар, кој ќе се одржи во Скопје на 26.03.

Ментор на споменатите ученици е м-р проф Софија Тошева.

Напишете коментар