МВР- НЕДЕЛЕН БИЛТЕН за период 14 – 20.12.2015 година

Изминатата недела се случиле неколку кражби како и десетина сообраќајни незгоди.
1. КРАЖБА – 9
– Објект на напад: угостителски објект,ЕВН,работна машина,возило,нива, двор, стан,
– Предмет на напад: појачала, процесор, звучници, електрична енергија, акумулатор,регистарска табличка, дрвца сливи,кокошки, дрвја, денари, евра, златно ланче, обетки,приверзок, нараквици,
– Причинета материјална штета – 529500 денари

2. СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ – 10
– Причини за догодени сообраќајни незгоди: првенство, неприлагодена брзина, растојание,
– Телесно повредени лица – 3
– Тешко телесно повредени лица- 2
– Загинати лица: –
– Причинета материјална штета – 690000 денари

3. НАРУШЕН ЈАВЕН РЕД И МИР – 3
– Физички напад –3
– Карање и викање –
– Учество во тепачка –
– Останати прекршоци-

4. Од страна на ПС за БПС Струмица спроведени се две акциска контрола со констатирано 18 прекршоци.

Напишете коментар