Министерот Зоран Ставревски во Посета на о. Босилово

Министерот за финансии г-дин Зоран Ставревски беше во посета на општина Босилово и оствари бројни контакти со граѓаните од општината и бизнис заедницата од општина Босилово. Министерот ја посети приватната градежна фирма Мајстор-Компани од с.Босилово и претпријатието за производство на дрвна амбалажа Паралидови од Босилово. Истовремено министерот посети неколку инфраструктурни објекти кои се финансирани со средства – грант од Министерството за финансии – проект за подобрување на општинските услуги во рамките на Светска банка, и средства од буџетот на општина Босилово.
Со овие средства се спроведоа следните активности:
– Реконструкција на домот на културата во Босилово;
– Изградени локални улици во населените места Радово со должина од 200 м и Дрвош со должина од 900 м.
Вредноста на проектот изнесува 4 577 066 денари
.10455574_974106669277316_2825771376936013387_n

11215745_974105929277390_373616402070566890_n

11951888_974106019277381_2754271357979207990_n

12019760_974106935943956_7146328641502920458_n

12019906_974106269277356_8977284705938321882_n

12036800_974105682610748_6617161683149346491_n

12042835_974105455944104_6546088857631601525_n

12043022_974105542610762_2443598419821541450_n

12049512_974106725943977_3367828307907201084_n

12065736_974106805943969_5199049135128259183_n

Напишете коментар