Кузмановска – Нови мерки од програмата на СДСМ

Нудиме и скратено работно време. Со 57 години – 6 часа дневно, цела плата до пензија и цела пензија. Со 60 години – 4 часа дневно, цела плата и цела пензија.
Над 65 год, ако не исполнува услови за пензија: државната социјална пензија, на почетокот, ќе биде во висина од 40% од просечната старосна пензија.

Напишете коментар