Како да се Ослободите од Херпесот

Херпесот настанува кога телото е заразено со herpes simpleks вирусот (HSV).
Човекот може да го има овој вирус во себе но се додека не се појави на десниот агол од неговата усна, тој не и ни свесен дека го имал.
Истражувањата докажуваат дека дури две третина од светската популација го имаат овој вирус.
Со падот на имунитетот голема е шансата и вие да добиете херпес, затоа еве ви еден совет како да се ослободите од херпесот
Се што ви треба е полномасно млеко, откако ќе го извдете од ладилникот оставете да постои на собна температура од 10-15 минути, потоа ова облога ставете ја на херпесот, потоа иззмее со ладна вода.
Доколку и оваа не ви помогне, можете да пробате со облога од високопроцентен алкохол, кој ќе придонесе до побрзо сушење на херпесот.

Напишете коментар