Хорот и оркестарот при ООУ Борис Трајковски-Моноспитово со награди на државниот натпревар во Кавадарци

13062391_10206090609133194_4944759055245781237_n
Членовите на хорот и музичкиот оркестар од училиштето Борис Трајковски од Моноспитово учествуваа на традиционалниот државен натпревар по музика кој се одржува секоја година во Кавадарци.

13091919_10206090602253022_3400144461333362562_n

Посветеноста како и трудот на менторот, професорката Ленче Велкова, како и на самите ученици вроди со плод.
Тие на натпреварот го освоија третото место за хор и трето место за оркестарот.
13173689_10206167208688135_384308339582141158_n

Претходно на регионалниот натпревар кој се одржа во Струмица, со учесници од сите општини кои гравитираат во Струмица тие го освоија првите места како за хор така и за оркестар.
Оваа се само дел од наградите на хорот и оркестарот при училиштето Борис Трајковски и професорката Ленче Велкова, тие секојдневно се посветени кон својата љубов а тоа е музиката.
Вкупно 41 ученик се дел од музичката секција која се стреми кон нови успеси , и тоа во хорот членуваат 26 ученика, а во оркестарот 15 ученика.

Напишете коментар