Hamnøy, Moskenes-Норвешка Место кое Мора да го Посетите

Вообичаено кога ќе се спомене зборот Остров, на ум ни доаѓаат слики од убав песок, чиста проѕирна вода, коктели, девојки во бикини, итн…итн…
Но во светот постојат и острови кои привлекуваат со друга убавина…Еден од нив е и Hamnøy, Moskenes кој се наоѓа во Норвешка.Оваа место е богато со културен живот и во него се одржува џез фестивал, има уметнички галерии кои можете да ги посетите. Туристите се сместуваат во традиционалните рибарски куќи, можат да нуркаат да рибарат, да возат велосипед, едноставно да уживаат во оваа магична убавина.

Напишете коментар