Градови Изградени само заради Туристи

Во светот постојат неколку градови кои немаат никакви историја и култура, единствената причина заради која се изградени е да привлечат туристи од целиот свет.

Канкун- Мексиско
До 1970 година на оваа место не постоело ништо, живеале само 3 луѓе и влатите решиле на оваа територија да создадат туристичка мека. Денес после 45 година овдека има преку 200 хотели и 723 000 жители.
Денес има луксузни ресорти и тениски и голф терени и овде летуваат најбогатите луѓе.

Лас Вегас-Невада
Бил создаден 1905 година како една станица за возови.Легализацијата на коцкањето овде е причина за големиот бум и развиток на оваа место. Се отвараат голем број на луксузни хотели и казина, се одржуваат голем број на спортски натпревари. Денека Лас Вегас е градот на забавата и ефтиното хотелско сместување за да можат туристите повеќе пари да трошат на коцкање. Годишно го посетуваат околу 40 милиони туристи.

Дубаи-УАЕ

Денеска е најубавиот град на Блискиот Исток, некогаш обично село покрај езеро. Големиот развој се должи на шеикот Мактуми кој инвестирал овде. Првиот хотел е изграден во 1959, но со пронаоѓањето на нафтата, населението се зголемува за 300 проценти повеќе.Денеска каде и да се завритите ќе видите богатство, посебно шмек се осторвите во вид на палми, каде живеат најбогатите луѓе во светот.

Напишете коментар