Газелите со награди се вратија од VIENA DANCE OPEN 2016 .

Газелите од Радовиш и од Струмица од 26-28 февруари беа учесници на VIENA DANCE OPEN 2016 .

12771871_10206029604045215_5408761351532358531_o

12804676_10208396885269472_1589250057565062445_n
На ова големо танцово натпреварување имаше учесници од Македонија,Романија,Унгарија,Бугарија,Египет,Хрватска,Србија,Босна и Херцеговина,Словенија,Австрија, Италија и уште многу други земји.
Натпревар со над 3000 учесници кој се одржа на 26 февруари од 8 до 24 часот. Беа застапени повеке танцови категории како: балет, хип-хоп, art dance, folk dance, akrobatic dance, fit dance, moderen-contemporary, musical theatre dance i street dance.

12794394_1149046351779941_8189164202146341370_n 12806222_1149046651779911_647015023574460971_n 12814691_1149046821779894_5909773282723082017_n

Нашите слатки Газели го постигнаа следниот резултат:
1. ПРВО МЕСТО со кореографија PIPI LONGESTSTOCK категорија THEATER MUSICAL DANCE,со која едноставно успеаа да ги кренат сите на нозе и да изнудат огромен аплауз дури и од стучното жири.
2. ТРЕТО МЕСТО кореографија I SEE THE LIGHT во категорија до 8 години.
3. ТРЕТО МЕСТО кореографија PINK PANTER во категорија ART DANCE до 12 години.
4. ТРЕТО МЕСТО кореографија STORY OF MY LIFE во категорија OPEN до 12 години.
5. ТРЕТО МЕСТО кореографија ДВЕ ЗЛАТНИ ЛИРИ во категорија FOLK DANCE до 16 години.
6. ЧЕТВРТО МЕСТО кореографија WHEN I GROW UP во категирја ACROBATIC DANCE до 12 години.
7. ЧЕТВРТО МЕСТО кореографија WOMEN WARIOR во категорија ART DANCE до 16 години
8. ПЕТТО МЕСТО кореографија GIRLS JUST WANT TO HAVE FUN во категорија ART DANCE до 12 години.
Едно шесто и едно осмо место за соло изведби во категорија JUNIOR & SENIOR во категории ART DANCE & OPEN.

Преземено од Радовиш.мк

Напишете коментар