Две струмички фирми фатени во финансиски криминал тежок 316.000 евра

Управата за финансиска полиција во соработка со Основното јавно обвинителство во Струмица успеа да открие и да документира финансиски криминал во струмичките фирми ТД Пакетов Еуро Градба ДООЕЛ Струмица и ТД Кетрин Ем ДООЕЛ исто така од Струмица кои со финансиски криминал успеале да го оштетат Буџетот на Република Македонија за сума нешто поголема од 316.000 евра, информираат од Управата.

Како што посочуваат од финансиската полиција, пријавените сопственици и управители на двете струмички фирми се осомничени дека подолг временски период поголемиот дел од своето работење во делот на трговија со градежни материјали, играчки и друга стока увезена од Кина го вршеле на незаконски начин се со цел да не пријават и да не платат даноци во државната каса.

Напишете коментар