Дукатино ќе добие повеќенаменско Спортско Игралиште

Првиот човек на општина Василево Ванчо Стојанов заедно со градежната фирма Жикол го потпишаа договорот за изградба на спортскиот терен кој ке биде со стандардни димензии каде може да се игра кошарка, мал фудбал , ракомет.

Повекенаменското спортско игралиште во Дукатино ке биде оградено и осветелено , тврдат од општината. Градоначалникот Стојанов изрази задоволство што спротските терени максимално се кроистата за спортување и рекреирање.

 

Напишете коментар