Честитка од градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, по повод големиот христијански празник Божик

Почитувани сограѓани возљубени во Христа,
Кога ќе се огласат црковните камбани за да ни дадат до знаење дека е време за големо празнување, да ја дочекаме веста за Рождеството Христово со радост и кренати чела. Исус Христос се родил еднаш, но тој многупати се раѓа во нашите срца и души, за да живее за вечни времиња. Токму затоа, време е да ги прочистиме тие наши срца и души, за да знае Богочовекот дека во секој христијанин се крие по една Витлеемска пештера осветлена со сјајна ѕвезда. Така славеле нашите баби и дедовци, така треба да славиме и ние за така да слават и нашите поколенија.

Божик е убава можност, со насмеани лица да си подадеме рака и да докажеме дека сме од ист сој и дека ни е заедничка големината во празнувањето. Христовото раѓање нека донесе живот, здравје, љубов, мир, спокој, хармонија и благосостојба во секое Ваше семејство и силна верба во посветло и поубаво утре. Нека Божјата милост биде сојузник на општина Струмица и Република Македонија.

Благословени и вековити нека Ви се Божикните празници.

Христос се роди.

Напишете коментар